DESPRE NOI


Utilizator:
Parola:
 

 


Noutati ...

Anunt public
Privind dezbaterea publică a solicitării de revizuire a autorizației integrate de mediu            SC ENET SA, cu sediul în Focșani, Bdul București, nr. 4......
Citeste mai mult

ANUNŢ PUBLIC
           SC ENET SA cu sediul în Focșani, B-dul București nr. 4, județul Vrancea, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de re......
Citeste mai mult

ANUNŢ PUBLIC
       SC ENET SA cu sediul în Focșani, Bdul București nr. 4, județul Vrancea, anunță publicul interesat asupra dezbaterii publice privind solicitarea de revizu......
Citeste mai mult

SC ENET SA anunta demararea actiunii de preluare in facturare individuala
           SC ENET SA anunta demararea actiunii de preluare in facturare individuala, obligatorie si in regim de urgenta, a apartamentelor branşate la......
Citeste mai mult

STADIUL ACTUAL AL LUCRĂRILOR DE REABILITARE
           STADIUL ACTUAL AL LUCRĂRILOR DE REABILITARE            Informație actualizată la data ......
Citeste mai mult

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Istorisire din vechi

          1970: Ia fiinta centrala termica de zona în cadrul C.P.L.Focsani

          1984: Centrala Electrica de termoficare intra în componenta FRE Focsani

          1996: Se înfiinteaza Societatea ENET S.A. prin desprindere din RENEL si trecerea patrimoniului în proprietatea privata a Consiliului Local Fosani care a devenit actionar unic al societatii, una dintre primele patru companii producatoare independente, aparute pe piata energiei din România,  dupa 1989.
          ENET s-a infiintat ca unitate de productie si transport a energiei termice,având ca principal beneficiar regia locala Compania de Utilitati Publice Focsani (care asigura distributia energiei termice catre populatie,unitati bugetare si agentii economici racordati la reteaua de termoficare).În plus, se mai livra energie termica si catre agenti economici si unitati bugetare racordate direct la reteaua primara de apa fierbinte si abur.Din cogenerare se livra si energie electrica în procent de 90% catre Electrica SA,iar diferenta catre agenti economici conectati direct la ENET.
          Înfiintarea a avut la baza Hotararea Guvernului nr.95 din 13.02.1995,privind desprinderea din RENEL,Hotararea Consiliului Local Focsani nr.12 din 30.01.1995 si Hotararea Consiliului Local Focsani nr.77 din 30.06.1995 de infiintare, Protocol de predare-primire a centralei electrice de termoficare intre Renel si Consiliul Local Focsani,incheiat la 31.12.1995,-Hotararea Guvernului nr.646 din 25.09.1998,privind trecerea in proprietatea privata a Consiliului Local Focsani.

          2000 : ENET a fost pe punctul de a realiza un joint-venture cu UNION FENOSA unul dintre cei mai puternici producatori si distribuitori de energie electrica din Europa, interesat în dezvoltarea productiei de energie electrica si în cunoasterea pietei românesti care prindea contur.Aceasta colaborare nu s-a concretizat.

          2001: ENET preia distributia de energie termica de la CUP-RA Focsani conform Hotarârii Consiliului Local Focsani nr. 150/28.08.2001. Predarea si primirea s-au facut pe baza unui audit si un Protocol încheiat pe data de 28.02.2003,neacceptate de conducerea societatii,dar aprobate de Consiliul Local Focsani in sedinta din 06.03.2002.In plus, au fost preluati 340 de salariati ai distributiei de energie termica si a fost necesara crearea de compartimente suplimentare.

          2002 : Din semestrul II, a inceput sa functioneze Serviciul Comercial, asigurând contractarea, citirea aparatelor de masura la clienti, împartirea consumurilor pe clienti, facturare (individuala si pe asociatii), încasarea si urmarirea înregistrarii clientilor, recuperari debite si relatii cu clientii(FURNIZARE).
          2003 : S-a înfiintat  unitatea de prestari servicii în intern si catre terti ,care realizeaza investitiile si lucrarile prin efort propriu si asigura pe baza de contract realizarea de lucrari de modernizare si reparatii pentru terti (în special unitati bugetare si populatie).

          2004 : ENET a preluat începând cu 01.05. ,de la CUP-RA Focsani, facturarea apei reci din apa calda, conform Hotarârii Consiliului Local Focsani nr.49/24.02.2004

          2006: S.C.ENET S.A. Focsani a sarbatorit 10 ani de existenta ca societate comerciala

          2006-2008:S-a realizat contorizarea majoritatii scarilor de bloc, în trei etape de investitii, cu sume alocate de bugetul local, de stat si din resurse ale ENET.

          2008: ENET nu mai factureaza apa rece din apa calda de consum, conform HCL 98/255/30.09.2008, aceasta activitate fiind returnata efectiv la  CUP-S.A. Focsani in luna aprilie 2009 , dar împartirea consumurilor se asigura în continuare, fara plata, de catre societatea noastra.

          2010:Se împlinesc 40 de ani de la înfiintarea unitatii de productie si transport.
          Sistemul de termoficare din municipiul Focsani se confrunta în prezent cu probleme de mediu si de eficienta cauzate de nivelul tehnologic, vechimea si starea tehnica a instalatiilor existente în sursa si sistemul de transport si distributie. Eficienta producerii energiei termice în sursa este mica, iar pierderile de caldura în sistemul de transport si distributie a apei fierbinti sunt mari.  
          Consiliul Local al municipiului Focsani , care detine 100% proprietatea asupra sistemului centralizat de alimentare cu energie termica precum si operatorul acestui sistem, SC ENET SA Focsani, au în vedere reabilitarea acestui sistem.

IMAGINE: www.focsani.info